Ege Bölgesini etkisi altına alan yağmurlu hava korkutucu doğa olaylarını da beraberinde getirdi. Datça'da ortaya çıkan ve korku yaratan dev hortum, yaklaşık 7 dakika denizin ortasında kaldı, etkisini kaybettiğinde kıyıya oldukça yakın olduğu belirtiliyor.
Çok eski değil bundan 10-15 yıl öncesine kadar iç bölgelerde olmanın avantajını yaşayan ülkelerden biriydik. Dev kasırgalar, evleri arabaları uçuran hortumlar ancak filmlerde izlediğimiz, okyanus kıyısı yerlerin sorunlarıydı. Son birkaç yıldır ise can ve mal kaybına neden olan şiddetli fırtınalar ve sellerle karşı karşıyayız. 2017 de Haydarpaşa Limanındaki vinci deviren hortumu herkes hatırlar sanırım.
Bilim insanları yıllardır dünyayı küresel ısınmaya karşı uyarıyor, ısınmanın doğanın dengesinde yarattığı olumsuz etkiler artık her yerde.
Bu zamana kadar ılımlı iklim koşullarına göre tasarlanmış endüstri tesislerinin değişen iklimi dikkate alarak önlem almaları hem kendi sürdürülebilirlikleri hem de çevre ve insanlık için kaçınılmaz hale geldi.
Sigorta sektörü doğal afet modellemelerini güncelleyerek gelecekte karşılaşabileceği zarar yükümlülüklerini yerine getirebilmek için fiyatlamalarını değiştiriyor. Süreklilik ve dayanıklılığın en önemli desteklerinden biri olan sigorta sektöründeki fiyat artışlarını tek başına ödenen büyük hasarların telafisi şeklinde yorumlamak sektöre haksızlık olur.
Yaşanabilir bir dünya için kurumlar şiddetini ve sıklığını artıran risklere karşı gerekli önlemleri almakta gecikmemeli. Sigorta sektörünün sigortalılara ulaşmasını sağlayan aracı kurumların güncel gelişmeleri takip etmesi, teknik bilgilerini ve kaliteli insan kaynaklarını artırmaları, hizmet verdiği sigortalılarını bilgilendirerek doğru sigorta yaptırmalarını sağlamaları birincil öncelikleri olmalı.
Geçmiş olsun.
https://lnkd.in/dT9swddJ
コメント